Kastanjehof

Plaats
Kwintsheul
Jaar
2014
Opdrachtgever
Gemeente Westland

In maart 2015 is “De Kastanjehof” een dorpshuis in Kwintsheul, gemeente Westland, opgeleverd.

De nieuwbouw van de Kastanjehof maakt onderdeel uit van het centrumplan van Kwintsheul.Samen met de nieuwbouw van een tegenovergelegen supermarkt is het een versterking van het dorpscentrum.De voorgevel is een interpretatie van de naastgelegen woningen en er wordt een subtiel spel gespeeld met het verspringen van de gevels en de posities van de ramen. Voor het metselwerk hebben we een extra lange steen gekozen waardoor de horizontale werking van het metselwerk wordt benadrukt.

De kavel waaiert ten opzichte van de Kerkstraat naar de erachter gelegen Pastoor Vinkesteynstraat uit en wordt aan deze zijde breder. Deze extra maat is opgevuld met een schegvormige glazen tussenbouw, deze glazen tussenbouw is een verwijzing naar het erachter gelegen tuinbouwgebied.

Het dorpshuis heeft op de begane grond uit een grote en een kleine zaal welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden, een keuken en een garderobe. Op de verdieping is een zaal voor o.a. extra vergaderruimte of voor het geven van cursussen zoals yoga.