Shell Restaurant & Cafe

Plaats
Den Haag
Jaar
2005
Opdrachtgever
Shell

In het noordelijke binnenhof van C30 is een restaurant gerealiseerd; de Nutshell.

Dit restaurant is een van de faciliteiten voor gasten en gebruikers van het Learning Centre of van het accommodatiegebouw. In een afgeknotte kegelvormige ruimte, met een RVS buitenhuid en eikenhouten binnenhuid kunnen ongeveer 40 mensen, in een besloten setting dineren. De bovenzijde is voorzien van een glazen dak. Dit restaurant vormt tevens het eind van de interne straat met voorzieningen.

Tussen de gebouwen C16 en C30 is een bestaand atrium, dat toegang biedt tot de trappenhuizen en de tunnel. Aangrenzend aan dit atrium hebben we in C30 als onderdeel van de straat, een café ontworpen. In dit café kan zowel worden ontbeten als geluncht en er kunnen kleine werkbesprekingen worden gehouden.

Met de renovatie van het rijksmonument C30 is als onderdeel van de nieuwe begane grond routing een rondgang in het zuidelijk binnenhof gerealiseerd. Deze dient als een interne ontsluiting van het café en het restaurant, maar ook als een plek in de buitenlucht voor o.a. rokers. Het binnenste deel van de rondgang is verdiept, zodat een patiotuin ontstaat voor de nieuwe kantoorruimten op de onderste verdieping.